Marieke van Zeijts

Graag stel ik mijzelf voor. Ik ben Marieke, 52  jaar en trotse moeder van Sven (16) en Nynke (14).

Hardlopen is voor mij een heerlijke uitlaatklep; lekker sportief bezig zijn en in combinatie met mijn Soesenzo maatjes ook super gezellig! Sinds 2016 heb ik het hardlopen weer opgepakt en een hoogtepunt was onder meer de New York marathon in 2019, samen met 14 Soesenzo lopers. Maar nu is het 2022, tijd voor nieuwe uitdagingen!

Toen Soesenzo in 2018 de Roparun liep, werd ik helemaal enthousiast van alle verhalen en foto’s die op de hardloop groepsapp passeerden. In mijn studententijd en daarna had ik al vaker aan langere estafette hardloop- en roei events mee gedaan, de combinatie van afzien en goed gezelschap geven gewoon enorm veel energie. Ik ben dan ook heel blij dat er nu in 2022 een plekje voor mij als loper in het Soesenzo team is vrijgekomen.  Roparun is wel een buitencategorie, mede door de combinatie met het gekoppelde goede doel; geld inzamelen voor extra zorg aan kankerpatiënten.

Marieke trail

Dit doel heeft voor mij ook een heel persoonlijk tintje. In 2022 is het namelijk 10 jaar geleden dat mijn partner Peter vrij plotseling ziek werd en na een ziekbed van nog geen 4 weken overleed aan kanker.  Ook al was hij maar heel kort ziek; we hebben in die weken wel enorm veel steun gehad aan alle hulpverleners om ons heen. Het ziekteproces waarin je in terecht komt is een rollercoaster, afscheid nemen kun je maar één keer doen. Hoe belangrijk is het dan dat mensen je daarin begeleiden en helpen in alles wat plotseling op je pad komt.

Nu 10 jaar verder, heb ik, samen met mijn kinderen de boel weer goed op de rit. Graag wil ik me inzetten om geld te verzamelen voor andere kanker patiënten en hun families, die nu in zo’n situatie terecht komen. Dat maakt de cirkel rond.

Hopelijk wil jij mij en het Soesenzo Roparun team  steunen. Het trainen, dat zal ik zelf gaan doen, maar het geld inzamelen, daar hoop ik op jouw support. Doneren kan hier.

Wil jij Marieke supporten? Klik dan hier!

Elfsteden Marieke

Advertentie