Eric van Veenendaal

Hallo, mijn naam is Eric van Veenendaal, 53 jaar getrouwd met Irma en trotse vader van Rianne (19 jaar) en Myrthe (17 jaar). Als fietser (racefiets) ben ik in het verleden al verschillende sportieve uitdagingen aangegaan met als hoogtepunten de Alpe d’huez en de Mont Ventoux.

Het fietsen in de wintermaanden bleef toch altijd een beetje lastig en daarom ben ik mij in 2015 wat meer gaan richten op het hardlopen. Daarbij kwam ik in contact met de hardloopgroep Soesenzo uit Houten. Mede door het enthousiasme binnen de groep heb ik inmiddels aan vele leuke evenementen meegedaan, waaronder een estafetteloop langs de Friese elf steden en de marathon van Rotterdam en New York. Nu ga ik voor het eerst meedoen aan de Roparun. Binnen team Soesenzo ga ik mee als begeleider op de fiets.  Daarbij zal ik mij voornamelijk bezighouden met het navigeren, bevoorraden en vooral de broodnodige mentale ondersteuning van de lopers, met name tijdens de loodzware nachtelijke uurtjes.

Als team willen wij zoveel mogelijk geld inzamelen voor de extra zorg voor kanker patiënten. Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. Dat is waar we het voor doen, een prachtig initiatief en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Ik heb er enorm veel zin in en kijk er naar uit om met dit enthousiaste team deze uitdaging aan te gaan. Wij gaan in ieder geval ons uiterste best doen om deze missie te laten slagen. Maar daar hebben we jou steun ook voor nodig. Help ons met een bijdrage, alle steun is welkom.

Wil jij Eric supporten? Klik dan hier!