De fietsers

Het loopteam wordt iedere keer begeleid door 2 fietsers. Wat doet een fietser nu eigenlijk bij de Roparun? Het draait toch om de lopers?

Dat is zeker waar, maar om te zorgen dat de lopers de tocht goed en veilig volbrengen, hebben ze begeleiding nodig. Één fietser als verkenner voorop als navigator. De lopers moeten er blindelings op kunnen vertrouwen dat ze de juiste route lopen. Nog een fietser als “hekkensluiter” achterop.  Diegene overziet alles en schijnt de loper bij in het donker. Samen beschermen, ondersteunen en ontlasten ze de lopers, door extra verlichting, proviand, bagage en uiteraard mentale ondersteuning.

De fietsers moeten óók fit zijn. Ze fietsen een behoorlijk aantal kilometers. In elk geval de helft van 530….. Bovendien moeten ze het tempo van de lopers in de gaten houden. Vooraf is afgesproken hoe hard de groep gaat. Het betekent vaak dat de fietsers in een laag tempo moeten rijden. Dat is best lastig, denk aan hellingen op en af. Slenteren is immers ook vermoeiender dan stevig doorlopen.

In een Roparun team heb je elkaar allemaal hard nodig. Samen volbreng je de tocht, stimuleer je elkaar en samen deel je alle lief en leed onderweg. Samen zorg je voor een TOP prestatie.

11988431_1017105348327648_9085004652329295974_n

 

Advertentie