De chauffeurs/bijrijders

Een Roparun team bestaat uit lopers, fietsers, cateraars, teamcaptain, fysio en ook uit 2 chauffeurs en 2 bijrijders.

Beide chauffeurs en bijrijders zorgen ervoor dat middels 2 kleine busjes de lopers op de route gewisseld worden. De chauffeurs worden, net als de lopers en begeleidende fietsers in twee groepen verdeeld. Ieder teamhelft heeft zijn eigen volgbusje met chauffeur en bijrijder. De teamhelften wisselen per blok van circa 60km en de chauffeur van het busje zorgt ervoor dat binnen dat blok de lopers om de één km (is keuze van ons team) veilig gewisseld worden.

De bijrijder zorgt voor de navigatie van de route en alle bijzonderheden onderweg. De route is namelijk niet uitgezet onderweg. Dus ook in het donker op het kale platteland van Noord-Frankrijk, zonder andere teams in de buurt, moet het navigeren vlekkeloos gaan.

Van de route is een routerol beschikbaar met alle bijzonderheden. Waar zijn de checkpoints? Waar zijn de milieuplaatsen? En nog belangrijker, waar staan de toiletten langs de route? De bijrijder geeft ook tijdig aan als er stukken op de route aankomen waar de busjes niet op de route mogen en extra fietsen ingezet moeten worden (“Run-Bike-Run”).

Advertentie